Då var det gjort...

Jag har slängt mig ut i det okända, eller ja inte riktigt än, men snart... Sökte ju nytt jobb för ett tag sedan och har vart på intervju nr 1 och nr 2 och förra veckan erbjuden jobbet och idag där för att bli erbjuden en lön, och jag var beredd att börja förhandla (hade satt ett högt löneanspråk för att säkert få mer än vad jag har nu) om lönen. Snacka om snopen och glad när det enda hon säger är att de accepterar mitt löneanspråk. WOho, 2500 mer än jag har idag!!! Helt otroligt, det trodde jag aldrig, så nu är jag en högavlönad förskollärare, eller kommer bli i februari!! Spännande är det och jag ser fram emot det, ser däremot inte framemot att tala om för alla goa barn och föräldrar där jag är nu. De e helt underbara och så mycket beröm som jag fått i höst av föräldrar har jag aldrig fått förr i min yrkeskarriär. Så det blir tufft att ta farväl :-(
Men jag får tänka på allt det positiva och att jag har fått flera nya goa vänner (kollegor) som jag måste hålla kontakten med, jag bara MÅSTE!!! Det var inget lätt val jag gjorde att byta arbetsplats.
Nu till annat! I helgen har min vän Camilla vart här och hälsat på. Alltid lika roligt när vi ses, men intensivt! Hon kom med tåget i lördags förmiddag, vi hämtade henne men bara för att släppa av henne här hemma med Embla och Loke eftersom jag lovat att skjutsa Linnéa till stan (Uppkörning, som hon klarade!!!). När jag kom hem igen åt vi mat och sen tog vi en promenad och lite lek på skolgården. Kvällen var vi trötta, men var på kalas hos pappa och IngMarie. Mycket trevligt att träffa alla släktingar, det är det alltid! Gillar er alla! Men vi åkte hem tidigt för på söndagen väntade äventyr på Universeum! Jag, Camilla och barnen hade en rolig heldag där
(Vi tyckte inte vi behövde köra dubbla bilar, därför stannade Åke hemma. Han hade dessutom vart på svensexa hela lördagen och det tar ju på krafterna ;-) men han städade toaletterna som jag bad om, Puss på dig)
med att titta på fiskar av alla möjliga slag, gå över hängbron, följa vattnets väg, åka hiss, se apor och fåglar, leka i den stora härliga lekplatsen bredvid där vi åt vår matsäck, undersöka rymdfarkoster och en massa annat skoj. Bra dag att vara där, slippa allt regn och blåst som var ute, men det kom rejäla kastvindar när vi körde hem, det gick lugnt och sakta på motorvägen. Väl hemma hade Åke påbörjat maten och Lars och barnen kom och käkade oxå. Trötta och nöjda njöt vi i soffan en stund på kvällen.
Idag har jag haft semester, så Camilla och jag åkte till Gekås (Linnéa slank med på ett hörn) utan barn! Hennes jobbarkompis var där och hon skulle åka med henne hem. När vi kom på morgonen var där LITE folk, nästan tomt på parkeringen fast klockan var 9. Så härligt, men det fylldes på ganskla snabbt. Handlade till jobbet en massa och en hel del slank ner till oss själva med, som vanligt när man är där så hittar man mycket "bra ha"?!?!
Nu ska jag julklappspyssla lite.

Pepparkaksbak!!

Så har julstöket börjat på allvar i Anderssons hus! Vi bakade pepparkakor när Loke i jag kom hem. Till det blev det glögg och julmusik. Ljuvlig doft och härlig stämning.


Barnvakt!

Jag sitter barnvakt i eftermiddag :-) till goa goa Sofia, 9 månader gammal. Skulle egentligen fått äran att bada med henne på babysim, men hon e förkyld så vi har myst här hemma i hennes hus istället. O nu sover hon så gott utanför i vagnen. Bebismys på hög nivå :-)

Loke e på barnkalas och ska hämtas när jag passat klart. De andra är hemma o byter däck på seaten i eftermiddag.


Minns tillbaka

Ojojoj vad tiden känns som om den bara rusar iväg ibland. Sitter och tittar på "gamla" foton (ja stenåldersgamla är de ju inte, för barnen är ju bara några år än, men ändå..) och vad söta och goa mina småpluttar var. Har tyvärr inga bebisbilder på Embla på datorn (men mängder i pappersform, första barnet är ju första barnet!), för då hon föddes levde vi bara med vanlig kamera, digital sådan fick vi först då Loke var några månader gammal.
Tänkte bjuda på ett par stycken :-)
Loke 11 månader
Tuva 2-3 månader
Embla 3 år o 8 mån (något suddig)
Embla 4 år o 2 mån (som clown!)
Jag tycker att bebistiden bara rusat iväg eftersom mina barn har haft bråttom fram,
Tuva tex. låg inte stilla länge, hon kröp när hon var fem månader innan hon lärt sig sitta. för man kan väl inte bara sitta still??? Något som hon fortforande tycker är överreklamerat, hon är hela tiden i farten, ska vara med och vill göra själv. Vänta är ett ord som inte existerar för henne. Arg som ett bi blir hon allt som oftast oxå :-( "Låt mig va i fred" kan det komma från en storgråtande liten tjej... Men hon chrmar alla!
Loke satt innan han kröp, men så fort han kommit på hur man skulle ställa sig upp vid möbler och annat, gjorde han det i tid och otid. Ramlade ungefär lika ofta... även sedan han började gå och blev några år ramlade han lite då o då (gör kanske fortfarande??) så ett antal jack i huvudet har det blivit, och ett hjärta i halsgropen på mamman. Minns särskilt "Pianofoten" han landande på och krukan ute på trappen och Hyllan/bänken på mitt gamla jobb som tom resulterade i läkarbesök och tejpning på ögonlocket. Min goa kille som kan upplevas att han aldrig sitter still och hela tiden pockar på uppmärksamhet, men som oxå kan njuta av en saga eller att spela ett spel. Han gillar även att krypa upp i knät och gosa!
Embla var nog "bebis" längst tid (känns trist, men minnet sviker mig, tur Embla är den som jag har bokfört mest om, det var då jag hade tid till det!), hon var en lugn och glad bebis, men även hon aktiv när hon började röra på sig. Hon var ofta omringad av våra katter som tyckte mycket om att ligga och sova bredvid henne på golvet. Hon älskade att vara på babysim, det var varmt och gott och man fick mysa nära mamma o pappa. Oljemassagen i bastun efteråt och en slurk bröstmjölk sen sov hon gott. Min stora tös har alltid gillat att leka roll-lekar, med mamma och pappa först och sedan med kompisar, att sysselsätta sig med nåt ensam/själv...njaaa. Jo om det handlar om att PYSSLA!!! En bestämd, framåt ung tjej som samtidigt är blyg och hemkär!
Lite kort om mina goa barn, som jag älskar så mycket!

Julmys på hög nivå!

Ikväll vart det mys!! Först lite kvällsmat hemma i mörkret med bara levande ljus. ( och jag blev ompysslad av loke o tuva, massage, borsta håret, sätta i "örhängen" mm. Så skönt) sedan gick rakt över gatan till de bästa grannarna och barnen bakade pepparkakor medan vi drack glögg och i bakgrunden hördes ljuv julmusik!! Alla med varsin tomteluva på huvudet. Så härligt livet är! Julen närmar sig med stormsteg och jag längtar, jag har tjuvstartat liiiiite med två adventsstakar i tvrummet. Har inga fönsterlampor där o det är mörkt nu. Så det fick bli advent lite i förtid <3

Snart börjar det på allvar o Embla har redan frågat när vi ska ta fram tomtarna (o det har vi ju en hel del!!!)

Imorrn blir det kompismys med Åsa o familj, lite go mat och bowling.

Godnatt


Min stackars lilla Tuva

Jag har vart hemma med Tuva idag eftersom hon hade feber igår och har inte vart helt pigg idag, men ingen hög feber. Hon älskar att bada och duscha ALLTID! så hon klev kn i duschen för dn stund sedan. Det brukar gå väldigt bra, hon badar duschar om vart annat och leker med sina saker därinne.

Men inte idag.... Hon skulle vara duktig och tvätta håret med Emblas nya tvål ( utan att jag bett om det ) och plötsligt skriker det hysteriskt från duschen. TVÅL i ögonen, massor med tvål. Stackarn. Det är tvål överallt i duschen. Jag håller henne skrikandes kvar och sköljer så mycket jag kan i hår och ansikte. Hon blundar dock mest hela tiden så jag får inte bort allt :-( ut ur duschen torka hålla över handfatet o försöka skölja mera. Helt röd runt ögonen och trött och utmattad stackarn.

Nu vill hon sova. Ligger nerbäddad i soffan och kollar på Pippi.

Kram


Jag tävlar hos Fyrklovern

Jag är nu med och tävlar om att vinna lite ljus ifrån PartyLight! Förra gången hade jag tur och hoppas att jag har det även denna gången! Gå in och tävla du oxå!
http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/2011/november/tavla-hos-fyrklovern.html

Hudvårdsafton

med MaryKay, eller ja inte med henne själv, men med hennes produkter, en trevlig försäljerska och en go vän. Kvällen var härlig och jag är ren och len om både händer och ansikte! Nu ska jag ta tag i mitt ansikte och tvätta noga morgon och kväll, kanske all min acne kan stilla sig lite... Men jag måste göra det till en VANA!! Ta mig tiden, sköta om mitt lilla ansikte, precis som jag sköter om min kropp med lite träning så där EN gång i månaden... Skämt åsido, jag gör ett försök! Nu ska jag sova gott och njuta av dagen imorgon. Förresten så gick intervjun mycket bra, klarade alla frågor utom "har du någon mindre bra sida/kunskap som du kan/vill utveckla?" Kom inte på någonting som jag är "dålig" på. Snacka om att självförtroendet var på topp!! Dessutom mycket meriterande att ha jobbat på Näktergalis! (som jag fortfarande saknar mycket...) Kram och godnatt

Imorgon gäller det...

... Jag har sökt nytt jobb, som Den "bästa" förskolläraren!!! Ja ni läste rätt, exakt så stod som överskrift i annonsen. När jag första gången såg den och läste igenom tänkte jag att jag MÅSTE söka. Men jag har varit och är väldigt kluven. För jag trivs bra på mitt nuvarande jobb, men det lät bara så BRA i annonsen. Ansökan gick ut i måndags och jag hade fortfarande inte sökt.. Så efter att ha malt drygt sex kilo älgkött till färs påbörjade jag mitt personliga brev strax efter klockan 22 på kvällen. Var inte särskilt motiverad just då och visste inte vad jag skulle skriva, klickade runt lite på nätet och satte sedan igång. Det blev ett improviserat brev skrivet i samma härliga anda som annonsen var skriven. kl 23.58. säger Åke till mig "du ska nog posta det nu om det ska skickas idag." "tycker du?" svarade jag. och kl. 00.01 skickar jag det på mejlen. 15.34. har det ringt dagen efter och jag lyssnar av röstbrevlådan när jag slutat jobbet, DE har ringt och vill att jag ringer upp... blev helt stressad, nervös, ja allt möjligt. SÅÅÅÅÅ fort ska det inte gå? har de hunnit läsa ordentligt? Jag ringde när jag kommit hem, resultat - intervju imorgon 08.30. *svälj* Min ansökan lät så spännande.... Jaha så imorgon är det upp till bevis, vad tycker jag om stället? Är det så bra som annonsen uppger, och hur är jag? Är jag så bra som min ansökan avspeglar? Den som lever får se... Hoppas att jag sover gott inatt! Kram

Härlig helg

Helgen som passerade var helt i min smak. Vi tog det lugnt barnen o jag medan Åke tjänade in vårt levebröd :-) lördagen ägnades åt att pyssla med cyklarna, en tur till lekplatsen, kolla igenom. Emblas jultidningar ( hur mycket hon sålt för mm.) vi var o fikade hos min mormor där även min mamma i Thomas var, så barnens mormor fick gosat lite med sina barnbarn. Sen for vi hem igen o jag satte mig o betalade räkningar och gjorde annat onödigt på datorn en stund. När Åke kom hem var vi hungriga så vi käkade lite. Då hade loke varit med grannarna o titta på eldakrobatuppvisning i Varberg. Härligt med goda grannar.

Tidigt på söndagen väntade ett äventyr/utflykt. Jag o barnen var med min pappa o styckade en älg som hans jaktlag hade skjutit. Embla var helt fascinerad, hon var så nära hon kunde hela tiden, vilket innebär drygt TRE timmar! hon pratade med alla "gubbarna" där o kommenterade mm. Det satt två klövar kvar på älgen de väntade hon idogt på att få och ville haft med dem hem. Men där blev det stopp hos mamman. Jag o Loke o Tuva Lekte ute, i sandlådan, klappade kossor, tittade lite på styckningen, fikade mm. När allt var klart begav vi oss till IngMarie som hade middagen klar! Sen åkte vi hem o slappade. Loke skulle på kalas men var inte på humör, ändrade sig dock precis innan och hade sedan jätteskoj på kalaset!!!

Omelett blev det till kvällsmat, med hemgjord champinjonstuvning. Mumsigt.

Bjuder på en bild från styckningen!


RSS 2.0