Vårdag?

Med grillning! Underbar förmiddag som tillbringats ute i trädgården, hela familjen, efter att hela julen varit inomhus ( känns det som). Loke och pappa har påbörjat en koja. Embla och jag har fortsatt med emblas trähäst. Tuva har gungat och gått mellan oss alla. Kaninen fick rent och fräscht i buren med!

Kojan blev än så länge ett krypin och en andra våning, mer kommer! Loke är helnöjd och jag blev inbjuden. Emblas häst behöver ett huvud och en svans och skruvarna ska dras i mer! Men stadig blev den och Embla är nöjd!

Tuva höll koll på grillen och att det brann ordentligt. Det blev bra fart och hamburgarna blev klara i ett nafs. Vi satt i uterummet och åt. Sen fick tuva krypa upp i vagnen och sova. Nu sitter jag här med Embla och bakar med lera.

Ikväll blir det barnfritt och spelkväll hos vännerna Åsa o Jonas! mys mys mys!!!!


Vår gran


Julafton here we come!

Granen kläddes igår. Paketen ditlagda för morgonens öppning :-) kameran töms för plats nya bilder. Barnen sover gott. Embla och jag har varit på jul på liseberg mycket mysigt. Imorgon väntar en härlig dag hos svärmor med god mat trevligt umgänge och *glada* barn (hoppas jag innerligt, deras nerver e på helspänn. )

God jul på er därute!!


Mina!!


Tomtarna tittar fram!

Nu äntligen plockar vi fram dem o hoppas på mer julkänsla! Men man vet aldrig. Än har den inte infunnit sig :-(


Kalendrarna


Det minskar på paketen...

Halva december har gått redan. Bara 9 dagar kvar till självaste julafton, det är helt otroligt. Mest syns det på barnens kalendrar, inte många paket kvar nu... (kommer bild ikväll, jobbar nu, eller har rast!) Det är så mysigt på morgonen när de tassar upp och letar efter rätt siffra, förväntansfulla och nyvakna. De flesta paketen har varit glädje kring. Jag gjorde det lätt för mig och köpte mååååånga 10-lotter. Nu har de äntligen vunnit nåt alla tre, loke fick härda ut längst och har knorrat lite över det. Han har inte heller vart helt nöjd med alla sockar han fått. Men inte kunde väl vi veta att både jag, mamma och Ing-Marie skulle köpa sockar? Mitt hängde dock på en hög siffra så jag bytte faktiskt ut den. Det känns ju roligare om han faktiskt är glad när han har öppnat sin paket. Fast jag har förklarat flera gånger för honom att han ska vara nöjd med det han får och har och ta vara på det. Det finns många fattiga som skulle vara överlyckliga över vilken paket ( eller mat eller vad det nu kan handla om) som helst, men det är lite svårt att greppa för honom. För honom verkar det ju som om det alltid finns pengar. Fast han oftast får nej när han vill köpa nåt. Nån som har tips på hur man kan göra det konkret? Så att han får en förståelse för pengar, att ha/inte ha, fattiga/rika mm...

Jag har fyra jobbdar kvar sen tar jag långlov! Och tränar hårt inför mitt toastmaster-uppdrag :-)


Hagel

Hade barnfri kväll/natt igår lördag. Min goa svägerska och svåger tog för några veckor sedan initiativ till en stugövernattning med bad i badtunna. Klart vi nappade på det:-) vi, de och två av svågerns bröder ( en med fru och en utan) åkte iväg mot skogen i mörkret och regnet och blåsten... Vi såg några nerblåsta träd längs vägen till Tränshult och stugan vi hyrt. Vilken mysig stuga! Den påminde mycket om stugan i lindvallen. I kaminen brann en skön brasa och tunnan var på uppvärmning med en brasa, dock inte så varm än, så vi elda på mer och åt först. Pratade, skrattade och hade skoj och klev ner i tunnan när den blivit varm. Sen satt vi där och hade sångtävling. Varmt och gott. Månklart blev det oxå och det slutade regna, blåste lite. Men vi eldade på bra och till slut blev det för varmt. Tre av oss satt kvar lite ändå och då kom det, HAGLET!! Det lustiga var att det var så varmt i tunnan att det känndes inte så mycket att det haglade... Jag gick in iaf, men åke och Jörgen satt kvar en lång stund till och det blev vitt på marken :-)

Eftersom vi eldade hett i kaminen var det VARMT att sova. Jag hade valt loftet. Behövde minsann inget täcke, jag som annars e frälst och alltid måste ha täcke, för det är så skönt. Låg där på min sovsäck o svettades... En underbar afton med god mat och gott sällskap. God frukost och sedan hemåt igen.

Hem till ett kallt hus, oljan slut. Men barnen var vid gott mod, farfar var hos dem över natten. På med elen och raggsockar. Det tog ett tag att få upp värmen här men nu e det skönt! Tog en tripp till glommen o kollade vågorna.

Imorrn jobb igen och på kvällen har loke Luciafirande!


Mer katt

Njuter!!


Härliga december!

Men var är frosten och snön??? Jag vill ha VINTER!!! Här regnar, blåser och är grått mest för jämnan känns det som. Hoppas innerligt på lite snö till jul iaf.

Igår hade vi julgodisstök. Lika roligt som vanligt och en massa gott gjorde vi. Puffkola, rockyroad, knäck, sockerringar, wienernougat mm. Mat hann vi äta oxå och vi var i kyrkan och tittade/ lyssnade på Loke och hans förskola samt luciakröningen. Högtidligt och jag satt i första bänkraden, det har nog aldrig hänt förut... Men loke var lite ledsen och ville inte vara med så jag gick med honom fram o fick bästa platsen!

Just nu när jag skriver sitter jag och klappar katten dom njuter skönt. Kolla bara bilderna :-)


Nu kan det bli december!

Nu ska jag sova o vänta på att barnen vaknar imorgon o får se deras miner när de upptäcker kalender väggen!! Nu börjar myset på allvar med spännande paketöppningar o julkalender på tv.

Bästa tiden på året?? Nja vet inte gillar de flesta stunderna på året!

Varsågoda att skåda vår kalendervägg!!
Varsin paketkalender, varsin chokladkalender o varsin vanlig kalender från Arla.


RSS 2.0